Financieel adviseur

Je weet het allemaal heel erg goed als je als ondernemer gaat beginnen. Je weet precies hoe je het allemaal aan gaat pakken en weet dat je in de avonduren en geheel zelfstandig de boekhouding en administratie voor je rekening gaat nemen. Tot het zover is en je merkt dat dagen toch maar echt 24 uur hebben en dat boekhouden en alles wat met de financiën te maken heeft een vak apart is.

Je herkent een goed bedrijf aan een gedegen administratie

Je herkent een goed bedrijf, hoe klein of groot dan ook, aan de wijze waarop de boekhouding gevoerd wordt. Is die actueel en steeds in orde, dan gaat het vaak het bedrijf ook goed. Wat dat betreft geldt de financiële administratie wel als de thermometer van een bedrijf. Om echter een goede boekhouding te kunnen voeren, moet je toch echt een beroep doen op een financieel adviseur. Op iemand die alles weet rondom de belastingen en je op andere manieren bij kan staan.

Duidelijke uitleg over de betekenis van de cijfers

Vergeet niet dat alleen al de regelgeving voor de belastingdienst iets is dat voortdurend verandert. Daar krijg jij als ondernemer niets van mee en daar heb je het ook veel te druk voor. Een financieel adviseur heeft die kennis wel en kan bijsturen en je wijzen op bepaalde zaken die voor jou interessant kunnen zijn. Hoe haal je zoveel mogelijk uit je belastingaangifte, ook al zo’n vraagstuk voor elke ondernemer. De financieel adviseur weet dat wel waardoor je het maximale er uit kunt slepen. Je financieel adviseur word je vertrouwenspersoon die handelt en denkt in het belang van jouw onderneming. Je plant periodiek een meeting en als geen ander kan je adviseur de brij aan cijfers vertalen in Jip en Janneke taal. Omdat hij dit doet, kun jij eerder inspelen op de data en eventueel bepaalde bedrijfsprocessen aanpassen.