Belasting advies

Als je besluit je administratie en boekhouding uit te besteden, dan weet jij je bij een professionele partij ook verzekerd van het beste belastingadvies. De meeste ondernemers blijken niet in de wieg gelegd om te administreren zoals ze van het invullen van de belastingpapieren ook al geen of weinig kaas gegeten hebben. Bovendien zijn er ondernemers die er gewoon geen tijd aan willen besteden.

Boetes voorkomen bij de belastingdienst

Je ziet het heel vaak gebeuren. Ondernemers hebben het druk en stellen de belastingaangifte uit en uit. Of ze zijn te laat met de BTW aangifte. Dat zal je door het uitbesteden van je boekhouding niet gebeuren. Daardoor spaar je ook boetes uit want de belastingdienst is niet mals als je te laat bent of op een andere manier in gebreke blijft De belangrijkste reden om voor belastingadvies en het uitbesteden van de boekhouding te kiezen is echter het gebrek aan kennis. En zonder die expertise haal je nooit het maximale uit je belastingaangifte. En dat is zonde.

Advies op zowel zakelijk als privé gebied

Behalve belastingadvies kan een administratiekantoor je toch al helemaal ontzorgen. Zo zal het daadwerkelijk de aangifte inkomstenbelasting voor zijn rekening nemen en de jaarrekening maken. De belastingadviseur kan je op zowel zakelijk als privé gebied adviseren en zorgt er ook voor dat de BTW aangifte steeds op tijd de deur uit gaat. Ook kan de salarisadministratie en het verzorgen van de loonstroken voor rekening genomen worden.

Pleeg periodiek overleg met de belastingspecialist

Voorts betekent belastingadvies ook echt advies, want er zal periodiek overleg plaatsvinden waarbij de belastingspecialist in heldere taal uit zal leggen hoe je de bedrijfscijfers moet interpreteren. Vaak ontstaat een hechte band met een dergelijke adviseur en wordt het vaak een soort van extra personeelslid, ook al omdat hij of zij steeds handelt in jouw belang.