Misschien heb je binnenkort een klus waar je een container voor nodig hebt, of wil je voor je bedrijf vast een container huren en deze regelmatig leeg laten maken. Hoe dan ook, je wilt een container huren. Het is dan natuurlijk fijn als je de juiste container kunt huren. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het huren van de juiste container.

 

Er zijn veel verschillende soorten containers. Het kan dan ook best lastig zijn om te bedenken welke container je precies nodig hebt. In dit artikel helpen we je daarbij. Of je nu een rolcontainer wilt huren bij Renewi of een ander soort container, wij staan voor je klaar.

Welk afval heb je?

Ga je op zoek naar een goede container, dan is het in eerste instantie belangrijk dat je nagaat wat voor afval je zal produceren. Ga je bijvoorbeeld een woning verbouwen, dan is de kans groot dat je voornamelijk met sloopafval te maken krijgt. Je kunt dan op zoek gaan naar containers die geschikt zijn voor dit soort afval en er een huren. Ga dus eerst na met wat voor soort afval je te maken hebt, dan kun je  al beslissen wat voor container je precies nodig hebt.

Aan welk formaat moet je denken?

Ook het formaat van de container is natuurlijk belangrijk. Je wilt immers geen container huren die veel te groot is, dat is zonde van je geld. Ook een container die te klein is, is enorm vervelend, dan moet de container tussendoor immers nog een keer extra leeggemaakt worden en ook dat kost weer extra geld. Het is dus belangrijk dat je inschat hoe groot de container ongeveer moet zijn. Wanneer je een container huurt bij een expert als Renewi kun je hier ook om advies vragen.

Hoe lang heb je de container nodig?

Als laatste is het belangrijk om te weten hoe lang je de container nodig hebt. Het zou immers zonde zijn als je een container huurt en deze vervolgens niet lang genoeg staat om goed te kunnen gebruiken. Maak daarom een goede planning en zorg er zo voor dat je de container in de juiste periode tot je beschikking hebt.