Stel je voor, je bent een nieuwe horeca onderneming en moet beginnen met het uitgeven van kostprijzen. Dit kan in eerste instantie een flinke schok zijn, omdat je vaak meer uitgeeft dan je had verwacht. Gelukkig kan je dit berekenen. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een kostprijsberekening van Horeko België precies?

Je kunt je kostprijzen berekenen door middel van een kostprijsberekening. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar is eigenlijk gemakkelijker dan het lijkt. Neem bijvoorbeeld het inkopen van ingrediënten. Dit is vaak een van de grootste kosten die je bedrijf uit moet geven. Het is dan vooral handig om van te voren te berekenen wat je hier precies aan uit gaat geven: dit noem je de kostprijsberekening. Horeko België is een van de bedrijven die je hierbij kunt helpen. Deze bedrijven doen het berekenen voor je, zodat jij zelf je druk kunt houden met het runnen van je bedrijf in plaats van de kosten van kleine dingen zoals je recepten. Het inhuren van Horeko België heeft daarom heel veel voordelen, die je hieronder nog verder kunt lezen.

Simpel en snel: de kostprijsberekening van Horeko België

Je kunt namelijk gemakkelijk bij Horeko België je recepten invoeren. Vervolgens dien je dan wel in te vullen hoeveel je nodig hebt per ingrediënt, maar het systeem doet de rest voor je. Door middel van de Horeko Kitchen Manager wordt namelijk berekend wat de kosten zijn van jouw recept. Wanneer dit dan wordt gedaan, kun je goed kijken of je recept niet eigenlijk te duur is en je te veel geld uitgeeft hieraan. Een ander voordeel is dat je ook je vaste afvalpercentages moet invullen, net zoals je btw- en winstpercentages. Hierdoor krijg je geen vertekend beeld. 

Zelf achteruit liggen dankzij Horeko België

Hiernaast is de hulp van Horeko België erg handig omdat het voor je berekend wordt en je zelf niks hoeft te doen. Wanneer je het namelijk handmatig berekent kan het zijn dat je foutjes maakt. Ook kost het vaak erg veel tijd omdat je hier zelf alle berekeningen voor moet uitvoeren. Horeko België is een gebruiksvriendelijk systeem die het helemaal voor je uit handen neemt. Hierdoor heb je wel op elk moment inzicht wat alles kost, maar hoef je je er niet meer druk over te maken of het wel goed berekend is. Ideaal dus wanneer je het erg druk hebt met het runnen van je zaak. Je hebt dus de goede controle over je gerechten én je restaurant!