Carrière advies

Als je geluk hebt dan verloopt je carrière voorspoedig. Je bent helemaal op de plek bij je bedrijf en groeit door naar een betere positie. Het werk blijft uitdagend en geeft je energie. Nou gaat niet voor iedereen deze vlieger op. Het kan ook heel anders lopen.

Soms kost je baan je alleen maar energie

Zo kun jij op een positie zitten die je amper nog uitdaging biedt en zelfs beneden je kunnen ligt en blijkt is ook promotie niet reëel. Of soms is helemaal niet duidelijk wat je positie binnen een onderneming is. Soms gaat de werkgever je tegenstaan en kost je baan je alleen maar energie. In dat geval is het goed te onderzoeken of je nog wel de juiste loopbaankoers volgt, of dat jij je koers moet bijstellen.

Carrière advies kan soms best verrassend zijn

Carrière advies kan ook een optie zijn als je ontslag hebt gekregen bij je werkgever en je geen idee hebt wat jouw volgende stap moet zijn. Bij carrière advies ga je eerst onderzoeken wie je nou precies bent en waar precies je kwaliteiten liggen. Ook vragen als wat je écht leuk vindt en waar je energie van krijgt worden beantwoord. Voorts wordt goed gekeken naar je competenties. Al die gegevens bij elkaar moeten je een bepaalde richting bieden. Niet zelden rolt er iets verrassend uit de bus en blijkt dat je erg geschikt bent voor iets heel anders dan je jarenlang gedaan hebt.

Een betere CV en een uitstekende sollicitatiebrief

Bij die switch die je eventueel maakt word je door een professional ondersteund. Zo werk je aan een perfecte CV en leer je een betere sollicitatiebrief maken. Op die manier moet je uiteindelijk weer de juiste loopbaankoers vinden. Heb je dus het idee dat je niet goed op je plek zit als het je huidige baan betreft, denk dan eens aan carrière advies. Soms is de oplossing heel dichtbij, maar zie je het zelf gewoon even niet.